Marthas beskrivelse af sig selv

Som bedemand får man kontakt med mange mennesker ansigt til ansigt. Oftest har man ikke noget kendskab til hinanden på forhånd og alligevel begynder vi en samtale om livets store spørgsmål.

Derfor vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv og mine lisvsforhold.

Jeg har været selvstændig bedemand med udgangspunkt i Ikast siden 1990. Mine forældre, Elna og Carl M. Gadeberg havde i 1977 overtaget en gammel bedemandsforretning fra William Larsen. Efter min fars død drev min mor firmaet alene indtil hun i 1990 blev ramt af kræft. Jeg kom hjem til Ikast og overtog efterhånden forretningen. Siden har jeg drevet den med nogle dygtige og ansvarsbevidste medhjælpere.

Selvom jeg nu har nået folkepensionsalderen fortsætter jeg med at arbejde – det er mig en glæde at være med til at takke for livet. Jeg synes, det er spændende at være med til at udvikle vores begravelseskultur.

Jeg ved, hvordan man gjorde i gamle dage her på egnen og hvordan man gør i andre kulturer og religioner. Jeg har brede erfaringer med ”borgerlige” begravelser – altså dem uden gejstlig medvirken. Rigtig mange ting er vi fælles om, men vi har måske forskelligt sprog. Mit mål er at være ”Bedemand til Tidens mennesker”.

Privat er jeg gift med Jørgen Friis Bak. Jeg har 3 børn, han har 2, jeg har 3 børnebørn, han har to, så tilsammen har vi en dejlig familie med mange generationer og relationer.

Vi holder af at rejse og holde fester – men mest af alt elsker vi hverdagslivet.